Velkommen til Workshop hos Studio Staa Stille!


Dersom du er interessert i å ta  våtplatebilder selv,  så er du hjertelig velkommen til workshop  i våtplatefotografering hos Studio Staa Stille i Lommedalen.


Kurset passer for de aller fleste, det eneste man trenger er interessen. Hvis du ikke vet forskjellen på blender og lukker, eller aldri har satt dine ben i et mørkerom før spiller det ingen rolle - her får du den hjelpen du trenger for å ta bilder på våtplate!


Studio Staa Stille har avholdt fler workshoper  og fått svært gode tilbakemeldinger fra fornøyde deltakere. Vi begrenser antall deltakere til  kun to per workshop, slik sørger vi for at hver enkelt deltaker får den oppmerksomheten han/hun trenger for å lære mest mulig i løpet av dagen. 


Hva lærer du på Workshopen?


Etter en kort demonstrasjon får du selv prøve deg på alle stegene av prosessen - du heller kollodium på platen, fører den ned i tanken med sølvnitrat, overfører den til plateholderen, eksponerer bildet, fremkaller platen, fikserer den, skyller og til slutt lakker den. Du stiller opp kamera og velger motiv selv. Dersom du ikke har erfaring med storformatkamera får du også hjelp til å håndtere dette. Det er muligheter for å ta bilder ute rundt huset, hvis været tillater det, eller du kan ta bilder innendørs med dagslyslamper.


Vi tar selvfølgelig også  en gjennomgang av studioet og mørkerommet, og hva som trengs av utstyr og kjemikalier for å lage våtplater. Dersom du er interessert tar vi en titt på Studio Staa Stille sitt portable mørkerom også.


Hos Studio Staa Stille sin våtplate-workshop er fokuset på det rent praktiske ved å ta bilder på våtplate. Det vil ikke bli lagt vekt på historien bak våtplaten, kjemiske prosesser eller hvordan man blander kjemikalier. Du vil allikevel dra hjem med nok kunnskap til å kunne lage våtplater på egenhånd.


Praktisk Info


Koster 4800,- per person (maks 2 personer per workshop)

Prisen gjelder for plater i størrelsen 4x5" på sort aluminium

Vi holder på fra ca. kl. 10-17, med en lunsjpause når vi blir sultne

Workshopene avholdes normalt  på lørdager

Du får mat og så mye kaffe, te eller brus du vil ha.

Etter endt dag får du med deg platene dine hjem

Det kan være lurt å ta med klær det ikke er så farlig med, eller ta med mørkeromsfrakk/forkle. Det blir fort litt søl på mørkerommet. Sølvnitratflekker på klær går ikke bort!

Ta med egne vernebriller, hvis du har, hvis ikke får du låne et par. Man kan bli blind, hvis man får sølvnitrat i øyet!

Fotografen bor sammen med to katter og en mann, til info, hvis man skulle være allergisk mot menn eller katter ;)


Dersom du ikke kjører bil...

Ta bussen til Guriby, eller...

Hvis du kommer med tog, kan jeg hente deg på Sandvika stasjon (uten ekstra kostnad)

Hvis du kommer med T-bane (f.eks) fra Oslo, kan jeg hente deg på Kolsås (uten ekstra kostnad)


Dersom det er noe du lurer på før eller etter en workshop, så er det bare å ta kontakt!


Ta kontakt, så finner vi en dag som passer for deg!Man tar ikke våtplater, man lager dem!